Garantivillkor för begagnad utrustning

Summering av den garanti och försäkring som gäller för begagnade produkter beställda på permånad.se

6 månader produktgaranti

Permånad erbjuder 6 månader produktgaranti från den dagen du mottagit din produkt. Utöver detta är du även skyddad av en maskinskadegaranti på upp till 3 år när du leasar via oss.

PerMånads garanti täcker hårdvarufel och andra defekter som inte upptäckts av våra tester. Garantin innebär att vi inom garantitiden reparerar produkten om den mot förmodan går sönder, förutsatt att skadan inte orsakats av handhavandefel så som oaktsam hantering av produkt.
Kan vi inte åtgärda problemet byter vi kostnadsfritt ut produkten mot en likvärdig enhet.

Permånads produktgaranti gäller ej:

• Vid vårdslös hantering av våra produkter som medfört skada.
  • Installation/konfiguration av tredjepartskomponenter såsom routers, brandväggar och liknande produkter.
  • Om du går till en annan reparatör än Permånad utan skriftligt godkännande från vår supportavdelning.
  • Garantin täcker inte batterier i mer än 3 månader. Vi garanterar minst 70% batterihälsa och minst 30 minuter batteridrift.
  • Garantin täcker inte programvarufel
  • Garantin omfattar inte avlägsnande av skadliga program eller virus
  • Garantin gäller inte om produkten är ansluten till ett ojordat eluttag
  • Garantin gäller inte ifall Köparen ”öppnat” enheten genom att skruva upp och/eller ta isär enheten.
  • Garantin täcker inte skador på kablar till laddare/nätaggregat
  • Garantin gäller inte om produktens serienummer har tagits bort eller gjorts oläsligt
  • Denna garanti täcker inte indirekta skador eller ekonomisk förlust som uppstår som ett resultat av att produkten går sönder. Till exempel ansvarar inte Permånad för data som går förlorad till följd av att en hårddisk går sönder.

3 månader batterigaranti

• Vi lämnar 3 månader garanti på batterier (t.ex. i laptops eller mobila enheter). Vi garanterar minst 70% batterihälsa och minst 30 minuter batteridrift i våra begagnade produkter.

Maskinskadegaranti upp till 3 år

Utöver Permånads produktgaranti erbjuder vi maskinskadegaranti som ingår när du tecknar vår leasingförsäkring. Maskinskadegaranti täcker plötslig och oförutsedd inifrån kommande skada.

Allmänna undantag

Försäkringen gäller inte för skada − till den del som skadan består i förslitning, förbrukning, sprickbildning, utmattning, korrosion (t.ex. rost eller frätning), kavitation, beläggning eller avsättning,såvida inte skadan uppkommer på grund av en extraordinär händelse.
Med en extraordinär händelse avses en plötslig och oförutsedd händelse som ligger utom ramenför de risker som normalt är förbundna med användningen av den egendom som skadas.-orsakad av utifrån kommande fukt eller vatten,
Det betyder att vi behöver veta att skadan inte uppstått under en längre tid. Därför är det betydelsefullt för oss att veta när någonting har inträffat och vad som har inträffat för att utesluta att det inte handlar om tillexempel förslitning eller att enheten under en längre tid har utsatts av tillexempel fukt.

Väljer ni bort vår leasingförsäkring för att istället använda er egen, så omfattas ni inte av maskinskadegarantin på upp till 3 år.

Vad händer om min produkt blir skadad eller stulen?

I detta fall är det inte garanti som används utan försäkring. Dina produkter är skyddade via vår leasingförsäkring så länge du inte aktivt att använda en egen försäkring istället.