När du leasar utrustning genom oss är dina produkter försäkrade mot stöld och skada under hyresperioden (Om du inte aktivt valt bort vår medföljande försäkring). Försäkringen har en låg självrisk och ingen nedskrivning av produktens värde. Du har även möjlighet att komplettera med Apples egna "AppleCare+" på din produkt. Dessa är fördelarna:

AppleCare+ för Mac

Läs mer om AppleCare+ för Mac.

• Garantin förlängs från 1 år till 3 år. Täcker även den medföljande laddaren.
  • Telefonsupporten förlängs från 90 dagar till 3 år.
  • En Skadeförsäkring ger dig skydd för upp till två fall av oavsiklig skada. För varje fall tillkommer en självrisk på 849 kr för skada på skärm eller yttre hölje och 2 699 kr för annan skada. Försäkringen täcker även batterier som har kvar mindre än 80 procent av den ursprungliga kapaciteten. Dessa priser är inkl. moms.

AppleCare+ för iPhone

Läs mer om Applecare+ för iPhone.

• Garantin förlängs från 1 år till 2 år. Garantin täcker även hörlurar och lightning kabel.
  • Telefonsupporten förlängs från 90 dagar till 2 år.
  • En Skadeförsäkring ger dig skydd för upp till två fall av oavsiklig skada. För varje fall tillkommer en självrisk på 249 kr för skärmskador och 849 kr för andra typer av skador. Du får också täckning för batterier vars förmåga att hålla laddningen minskat med 80 procent eller mer jämfört med den ursprungliga specifikationen. Dessa priser är inkl. moms.
  • Du får tillgång till Expressutbytesservice. Vid en skada eller problem på din telefon kontaktar du Apple som kan skicka ut en ny telefon och hämta upp den gamla inom ett par arbetsdagar. Apple reserverar en summa på ditt kort i samband med detta. I självrisken för skärmbyten ingår inte expressutbytestjänst.

Vad är då fördelarna utöver den leasingförsäkring som redan medföljer i avtalet?

På en Mac så är kanske största fördelen att garantin förlängs till 3 år, vilket gör att om en del på datorn slutar fungera kan den i de flesta fall repareras kostnadsfritt utan att blanda in ett försäkringsbolag. En försäkring täcker t.ex fall i backen och vätskeskada, men i regel inte fel som uppstått "av sig själv" utan ett händelseförlopp.

På en iPhone blir garantin förlängd till 2 år och ger samma fördelar. Garantin täcker även hörlurar och lightning kabel samt om batterikapaciteten blivit väsentligt sämre. Vid en sprucken skärm är självrisken enbart 249kr (upp till två gånger) och det kan gå snabbare att lämna in för reparation utan att kontakta ett försäkringsbolag först.
Du får även tillgång till Express Replacement vilket kan spara tid då Apple kommer ut med en ny telefon till dig på ca 2-3 arbetsdagar utan att du behöver lämna ifrån dig den gamla först.

Slutsats

Att lägga till AppleCare+ gör att din månadskostnad går upp lite grann, men jämfört med det utökade skyddet man får så är det oftast en bra idé för ditt företag. Förlorad arbetstid är ofta väsentligt dyrare än några kronor extra i månaden. Enbart Express Replacement tjänsten för iPhone kan spara många arbetstimmar.

Kontakta oss i chatten nere i hörnet om du har frågor!